Mit kezdj, ha az étteremben melletted biliztetik a gyereket?

A szü­lők egyre le­le­mé­nye­seb­bek az ét­te­rem­ben, ha a gye­rekre rájön a kis- és nagy­do­log. No de mit tehet a többi ven­dég?

Vannak, akiknek már egy gyerek gügyögése is zavaró egy kávézóban vagy étteremben, mások legfeljebb csak a hangos sírástól kezdenek kiakadni. A gyerekbarát helyek elterjedésével mára a gyerekmentes övezetek is elkezdték felütni a fejüket, hogy mindenki megtalálja a kedvére valót. De mi a helyzet azokkal az éttermekkel, ahol családosok és gyerek nélküliek egyaránt megfordulnak? Milyen szabályok vonatkoznak itt a kisgyerekkel érkezőkre? Egyáltalán hol van a határ? Facebookon jött szembe velünk a fotó, melyen egy budapesti, belvárosi étteremben falatozó család nőtagja az ölébe rakott bilire ülteti a kicsit, mialatt vélhetően körülöttük a többi vendég jóízűen fogyasztaná az ebédjét.

620x0

Az interneten körülnézve pedig több hasonló esetet is találtunk.

Egy anyukát egy texasi étteremből például kitessékeltek, mert az asztalnál cserélte ki gyermeke pelenkáját. Az anyuka elmondta, hogy elment a mosdóba, ott viszont nem talált pelenkázót, vele volt 4 éves és 8 éves lánya is, és ezért döntött úgy, hogy az asztalnál végzi el a műveletet. Az étterem akkor lépett közbe, amikor a vendégek a terjengő szag miatt kezdtek el panaszkodni. Az anyuka az eset után panaszt nyújtott be az étterem ellen.

620x0

A fenti fénykép az Upper West Side-on készült, egy kávézó teraszán. A háttértörténetet nem ismerni, a képen úgy tűnik, hogy a teraszon sincsen nagy tömeg. De vajon rendben van az, hogy a kicsi az olyan helyen intézze a dolgát, ahol ételeket és italokat szolgálnak fel, és vendégek érkeznek? Ha pedig nincs rendben, akkor mi lenne az ideális megoldás?620x0 (1)

A legmegdöbbentőbb eset pedig egy, a budapestihez hasonló fotó. A kislány jól láthatóan meztelenül üldögél a gyerekvécén az asztalnál, miközben a többiek esznek, előtte pedig szintén étel van. A fotó tanúsága szerint a többi asztal is zsúfolásig tele van vendégekkel.

(forrás: ripost)

Kommentek

Kapcsolódó cikkek