5 tipp, amivel már ma elkezdheted jobbá tenni a párkapcsolatod!

Legtöbben egyetértenek abban, hogy egy hosszú távú párkapcsolat nem lesz sikeres csak úgy. Mindkét fél részéről munkát és odaadást igényel mindennap, hogy elérjétek a remélt a boldogságot.

1. Dicsérd meg kedvesed és mutasd ki, hogy nagyra becsülöd mindennap

Azokban a párkapcsolatokban, ahol minden negatív megjegyzésre jut legalább öt pozitív sokkal boldogabbak a felek. Dicsérd meg, mondj köszönetet olyasmiért, amit amúgy természetesnek vennél vagy csak érdeklődj a hogy létéről és figyelmesen hallgasd végig, amit válaszol.

2. Csempéssz humort és újdonságot a mindennapokba

A közös nevetés és az új dolgok kipróbálása az egyik legjobb módja annak, hogy kapcsolatotokra ne telepedjen rá az unalom. A több évtizede házas párok nagy része jelölte meg a humort és a mindennapi nevetést a sikeres házasság titkaként.

3. Randizzatok!

Sokan hajlamosak a párkapcsolat komolyra fordulása után elhanyagolni a randizást. Azonban a randizás és a közös programok jelentősen hozzájárulhatnak egy boldog és sikeres hosszú távú kapcsolathoz.

4. Tanuljatok meg jól veszekedni!

A nagy igazság, hogy minden kapcsolatban vannak konfliktusok. Azonban a vitákat és nézeteltéréseket nem mindegy, hogyan kezeljük. Ha a veszekedés közben azzal vagytok elfoglalva, hogy ki nyer, a másikat támadjátok, kifogást kerestek a felelősség vállalása helyett és megvetéssel viszonyultok a másikhoz, akkor garantáltan tüskéket fogtok hagyni egymásban. Nem baj ha mérgesek vagytok, de ne feledkezzetek el a tiszteletről, próbáljátok megérteni egymást és törekedjetek a kompromisszumra.

5. Ne hagyjátok, hogy kivesszen az intimitás!

Legyen szó csak egy ölelésről, apró csókról, vagy szeretkezésről a másik közelsége és a fizikai kontaktus fontos szerepet játszik a párkapcsolatban. Az ölelés növeli a kötődés és biztonság érzését, köszönhetően a felszabaduló hormonoknak. Azok a párok pedig, akik rendszeresen huncutkodnak a hálószobában átlagban boldogabbak, mint azok, akiknek nem értékelték a szexuális életüket kielégítőnek.

Forrás: relationshipadvice.co, Borítókép: pixabay.com

5 tipp, amivel már ma elkezdheted jobbá tenni a párkapcsolatod!

Related posts